Inspiratiebijeenkomst Vrijwilligers Plus
Voor: Jongeren,Volwassenen,Senioren
Datum: 27 januari Tijd: 17:00 - 19:30u
Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel
Helaas,
inschrijving
gesloten

Inspiratiebijeenkomst 'Vrijwilligers Plus'
Plaats: De Batavier, Nieuwerkerk aan den IJssel
Datum: maandag 27 januari
Tijd: 17:00 – 19:30 uur (maaltijd inbegrepen)


Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het goed functioneren van een organisatie. Maar het lijkt steeds lastiger om vrijwilligers te vinden…
Vanuit de contacten die het VIP heeft met Vluchtelingenwerk, Kernkracht en het Taalhuis van Bibliotheek de Groene Venen blijkt echter dat veel van hun cliënten graag vrijwilligerswerk zouden doen, maar lastig aan een vrijwilligersplek komen. Het gaat dan om mensen met een taalachterstand en/of sociale- of psychische kwetsbaarheid. We noemen hen 'Vrijwilligers Plus'. Zij hebben net iets meer ondersteuning nodig bij het vinden en doen van vrijwilligerswerk, maar kunnen wel een waardevolle bijdrage leveren aan uw  organisatie!
Maar wat is daar voor nodig?  Hierover gaan we (onder het genot van lekker hapjes) graag met u in gesprek tijdens de inspiratiebijeenkomst die het VIP in samenwerking met Kernkracht, Vluchtelingenwerk en het Taalhuis van Bibliotheek de Groene Venen organiseert.
 
Over Kernkracht
KernKracht biedt met het project Participatie & Werk individuele coaching en training aan mensen met psychische kwetsbaarheid die (weer) vrijwilligerswerk willen gaan doen. Samen onderzoeken ze hun kwaliteiten en mogelijkheden en wat hen helpt met hun kwetsbaarheden om te gaan op de werkvloer.
Vrijwilligers worden gekoppeld aan een ervaringsdeskundige coach die hen ondersteunt wanneer dit nodig is. Ook de vrijwilligersorganisatie kan een beroep doen op de coach bij vragen of het bespreken van eventuele obstakels.

 

Over Vluchtelingenwerk
VluchtelingenWerk Zuidplas werkt in opdracht van de gemeente en voert de maatschappelijke begeleiding uit. VluchtelingenWerk helpt na de eerste drukke fase, het liefst alle cliënten aan zinvolle dagbesteding en vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk geeft vluchtelingen een zinvolle dagbesteding, daarnaast biedt het mogelijkheden om contacten te leggen, sociale netwerken op te bouwen en ervaring op te doen die kunnen helpen bij het doen of vinden van betaald werk.

 

Inhoud 
Astid Brugge (Kernkracht) en Bianca Vonk (VluchtelingenWerk) zullen kort iets vertellen over de organisatie waar zij werkzaam zijn en de doelgroep waarvoor zij zich inzetten. Daarnaast zullen zij ervaringen delen die zijn opgedaan door organisaties die al werken met 'Vrijwilligers Plus'.
Vervolgens gaan we met u in gesprek over welke mogelijkheden er mogelijk binnen uw organisatie zijn om deze potentiele vrijwilligers in te zetten. Hoe kunnen ze bijdragen aan uw organisatie? Welke taken zijn wel of niet passend? Waar moet u als organisatie rekening mee houden? 
Ook gaan we graag met u in gesprek over wat u als organisatie hierin nodig heeft en op welke manier wij hier vanuit het VIP/ Kernkracht en/of Vluchtelingenwerk aan zouden kunnen bijdragen.

 

Aanmelden en meer informatie  
Aanmelden kan via deze link Informatie inwinnen kan door te bellen naar 06-39882659 of te mailen naar jolanda@welzijnzuidplas.nl