Training persberichten schrijven
Voor: Jongeren,Volwassenen,Senioren
Datum: 13 februari Tijd: 19:15 - 21:30u
Locatie: Moerkapelle

Persberichten schrijven

Locatie Moerkapelle

 

Planning

19.15 uur Inloop             

19.30 uur start training

21.30 uur Einde

 

Informatie

Op dinsdagavond 13 februari is het mogelijk de training Persberichten schrijven te volgen in Moerkapelle. Een persbericht is een onmisbare schakel in de zoektocht naar gratis publiciteit voor club of organisatie. Het moet de aandacht trekken van de media. Het moet genoeg nieuwswaardige informatie bevatten om de redactie van een nieuwsmedium te prikkelen. Hoe doe je dat? Hoe bepaal je of je persbericht genoeg nieuwswaarde heeft? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste toon raakt en dat je genoeg aandacht trekt?

Inhoud van de training 
Een goed persbericht bespaart de redactie zeeën van tijd, doordat hij of zij met minimale inspanning het persbericht één op één kan overnemen en publiceren. Dit vergroot de kans op publicatie. Het is voor organisatie en redactie een win-win-situatie. In deze training worden de ins en outs van het schrijven van persberichten geleerd. Aan het einde van de training ga je vervolgens zelf aan de slag met het schrijven van een persbericht.

Doelstelling 
In deze training leer je onder andere hoe:

  • Je persberichten opbouwt
  • Je een persbericht structureert
  • De do’s en don’ts tijdens het schrijven
  • Je ervoor zorgt dat je persberichten gelezen worden
  • Je een persbericht nieuwswaardig maakt


Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan door te mailen naar vip@welzijnzuidplas.nl. Vermeld bij jouw aanmelding je naam, contactgegevens en de organisatie waar je als vrijwilliger actief bent. Ook kun je je hier direct online aanmelden! Je kunt je ook telefonisch aanmelden of informatie inwinnen door te bellen naar 0180-310050.