Seminar kindermishandeling en ouderenmishandeling
Voor: Jongeren,Volwassenen,Senioren
Datum: 21 november Tijd: 19:15 - 21:00u
Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel

Kinderen kunnen thuis of door een volwassene buitenshuis mishandeld, verwaarloosd of seksueel misbruikt worden. Kindermishandeling kan een blijvende, schadelijke invloed hebben op een kind. Ook ouderen worden steeds vaker slachtoffer van mishandeling, verwaarlozing en/of (financiële) uitbuiting. Het is daarom belangrijk dat iedereen die met kinderen of met ouderen werkt kan signaleren of er sprake zou kunnen zijn van mishandeling, verwaarlozing of uitbuiting én daar op een adequate manier mee om kan gaan.


Om die reden heeft het Vrijwilligers Informatie Punt in samenwerking met Veilig Thuis, het Sociaal Team en Ouderenadvies een seminar georganiseerd voor vrijwilligers en professionals die met kinderen en/of met ouderen werken.

Het seminar bestaat uit de volgende drie onderdelen:

Plenair gedeelte Veilig Thuis
Tijdens het plenaire gedeelte zal Mirjam Leene (werkzaam bij Veilig Thuis) uitleggen wat Veilig Thuis is, hoe Veilig Thuis werkt en wanneer en waarvoor je contact kunt opnemen met Veilig Thuis.

Workshop Ouderenmishandeling
In de Workshop Ouderenmishandeling zal Cherel Satijn (ouderenadviseur bij Welzijn Zuidplas) uitleggen wat ouderenmishandeling en financiële uitbuiting is, hoe je het kunt herkennen en hoe je moet handelen als je vermoedt dat er sprake is van ouderenmishandeling of financieel misbruik.


Workshop Kindermishandeling
Eva Burgers en Dorien Visser (beiden werkzaam bij het Sociaal Team van de gemeente Zuidplas) gaan tijdens de workshop Kindermishandeling in op het signaleren van verwaarlozing, mishandeling en misbruik bij kinderen en jongeren. Hoe kun je kindermishandeling of verwaarlozing herkennen? En hoe ga je als vrijwilliger of professional om met vermoedens van kindermishandeling?
In deze workshop zal ook aandacht worden besteed aan de meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld.


Datum en tijdstip
Dinsdag 21 november, Nieuwerkerk aan den IJssel
19:15 -  19:30 Inloop
19:30 – 20:00 Voorlichting Veilig Thuis (plenair)
20:15 – 21:00 Workshops (u maakt een keuze voor één van de workshops)

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie over het seminar? Neemt u dan contact op met het VIP: 06-39882659 of 06-14763409. Of door te mailen naar vip@welzijnzuidplas.nl. Als u zich meteen wilt aanmelden voor het seminar, klikt u op deze link. U kunt uw gegevens invullen via het automatisch antwoordformulier.