Workshop over Licht Verstandelijke Beperking
Voor: Jongeren,Volwassenen,Senioren
Datum: 4 april Tijd: 19:30 - 21:30u
Locatie: Nieuwerkerk a/d IJssel

Workshop over Licht Verstandelijke Beperking 

Wanneer: Donderdag 4 april 2019 

Tijd: 19:30 – 21:30 uur, inloop 19:15 uur 

Waar: Nieuwerkerk aan den IJssel 

Trainer: Diana Stoc 

 

Informatie 

Een beperking is soms lastig te herkennen. Als vrijwilliger kan je iemand tegenover je hebben die een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft. De meeste mensen met LVB kunnen zich redelijk goed uitdrukken. Aan hun uiterlijk valt niets bijzonders te zien. Mensen met LVB kunnen vaak heel goed hun beperking verbergen. De LVB-er kan daardoor overschat worden maar ook zichzelf overschatten waardoor hij/zij niet op de juiste wijze benaderd wordt. 

  

Ook kan er sprake zijn van onderschatting. Dan wordt er onvoldoende rekening gehouden met de competenties van de LVB-er. Structurele overschatting of onderschatting hebben beiden een negatieve impact op het zelfbeeld van de LVB-er, het zelfvertrouwen en de toekomstmogelijkheden van de LVB-er. 
 

Inhoud van de workshop 

Om iedereen volwaardig mee te kunnen laten doen in de samenleving is het van belang dat jij als vrijwilliger meer weet over de doelgroep waar mee je te maken hebt. Hoe herken je iemand met een licht verstandelijke beperking? Hoe kun je mensen met een licht verstandelijke beperking zo goed mogelijk ondersteunen bij de activiteiten en werkzaamheden? 

 

Doel van de workshop 

Men leert te kijken naar de problematiek èn de mogelijkheden van de problematiek. Daarnaast is men zich tegelijkertijd bewust om te blijven kijken naar de uitdagingen ervan. 

 

Voor wie is deze workshop bedoeld? 

Deze workshop is voor alle vrijwilligers die meer willen weten wat een licht verstandelijke beperking inhoud. 

 

Waar en wanneer? 

Donderdag 4 april 2019 van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur. 

De exacter locatie wordt na aanmelding bekend gemaakt. Hierover krijgt u uiterlijk 5 werkdagen van tevoren bericht.    

    

Kosten?    

Deze training is gratis voor vrijwilligers.   

    

Aanmelden en meer informatie    

Aanmelden kan via deze link! Je kunt je ook telefonisch aanmelden of informatie inwinnen door te bellen naar Romana (06-14763414).