Banner

Corona-beleid Welzijn Zuidplas

 

Sinds maart 2020 heeft Nederland te maken met het Covid-19 virus. In de afgelopen maanden is het virus dan hevig en dan weer sluimerend aanwezig. Een ontwikkeling die de overheid heel nauwkeurig volgt. Naar aanleiding van de ontwikkeling geeft de overheid instructies aan alle inwoners. Welzijn Zuidplas volgt die instructies. Het personeel werkt thuis, tenzij anders afgesproken voor een contact met een hulpvrager of activiteit.

 

Voor de locaties ’t Blok en de Meidoorn zijn richtlijnen vastgesteld die de werknemers en bezoekers in acht nemen (gezondheidscheck, afspraken over aantal personen per ruimte en hygiëne maatregelen en het dragen van mondkapjes).

 

 

In het algemeen volgen we de richtlijnen van het RIVM. De meest actuele afspraken zijn terug te vinden onder het kopje Corona Update.

 

In de Bereikbaarheidswijzer  wordt de telefonische en/of digitale bereikbaarheid vermeld van organisaties waar hulp of steun gevonden kan worden.

In de Voorzieningenwijzer is informatie opgenomen over voorzieningen die -soms speciaal- in tijden van het coronavirus helpend kunnen zijn en steun kunnen geven. Deze steun kan variëren van een luisterend oor tot een boodschappenpakket.

 

De algemene bereikbaarheid van Welzijn Zuidplas is ma t/m do. van 9.00u tot 13.00u. 0180-310050 of per mail: info@welzijnzuidplas.nl 

Houd voor actuele informatie rond activiteiten de website in de gaten.

www.welzijnzuidplas/activiteiten 

 

Klik hier voor het Corona beleid in Zuidplas 

Update 20 april

 

Update 23 maart

 

Update 23 februari

 

Update 2 februari

 

Update 22 januari

 

Update 14 december

 

 

Update 8 december

 

Update 17 november

 

Update 3 november

 

Update 13 oktober

 

Update 28 september

 

Update 25 september 

 

 

Update 19 augustus

 

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Sinds de laatste persconferentie van 6 augustus is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom heeft het kabinet op 18 augustus jl. aanvullende maatregelen aangekondigd.

Zie hieronder een overzicht van de aanvullende maatregelen, opgesteld door het RIVM.

 

 

Update 23 juli

 

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom is het belangrijk dat we afstand houden; als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle.

 

Basisregels voor iedereen klik hier!

 

Update 24 juni

update 24 juni

 

Update 7 mei


Na de aangekondigde versoepeling van maatregelen met de persconferentie van 6 mei jl. worden ook de diensten en activiteiten van Welzijn Zuidplas waar mogelijk weer onder strikte voorwaarden voorzichtig opgepakt. In afstemming met de gemeente wordt gekeken welke kleinschalige activiteiten met ingang van 1 juni weer mogelijk zijn. Houd de lokale media en onze website in de gaten voor meer informatie over specifieke activiteiten. Jongerencentrum ’t Blok blijft helaas tot nader order gesloten voor uitgaansactiviteiten en besloten feesten.

Zie hieronder een overzicht van de landelijke maatregelen, opgesteld door het RIVM.

 

 

Update 22 april
Na de afgekondigde verlenging van maatregelen van dinsdagavond 21 april jl. hebben de besturen van Welzijn Zuidplas besloten om activiteiten van Welzijn Zuidplas te annuleren t/m 19 mei. De eerder genomen maatregelen worden ook verlengd t/m 19 mei. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren.
Zie hieronder een overzicht van de landelijke maatregelen, opgesteld door het RIVM.

 

Update 31 maart: verlenging maatregelen 
Na de afgekondigde verlenging van maatregelen van dinsdagavond 31 maart heeft het bestuur besloten om alle activiteiten van Welzijn Zuidplas te annuleren t/m 28 april.
De eerder genomen maatregelen (zie hieronder) worden ook verlengd t/m 28 april.

 

Update 23 maart: evenementen en bijeenkomsten afgelast tot en met 1 juni 


Update 15 maart: strengere maatregelen 
Na de afgekondigde strengere maatregelen van zondagavond 15 maart heeft het bestuur besloten om alle activiteiten van Welzijn Zuidplas te annuleren t/m 6 april.
De eerder genomen maatregelen (zie hieronder) worden ook verlengd t/m 6 april.


Aangekondigde maatregelen 13 maart

Thuis werken
- Medewerkers werken zoveel als mogelijk vanuit huis.
- Vergaderingen: als er in deze periode een vergadering gepland staat, wordt deze geannuleerd. Waar mogelijk/noodzakelijk wordt er vergaderd via groepsapps/conference calls.

Contact met kwetsbaren en ouderen mijden
- Met ingang van direct worden er geen huisbezoeken afgelegd bij ouderen en chronisch zieken. Dit geldt voor zowel betaalde medewerkers als vrijwilligers. Andere huisbezoeken kunnen tot nader orde wel door gaan.
- Met ingang van direct worden activiteiten met deze doelgroep geannuleerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor De Huiskamer (Meidoorn), de Verhalengroep en Koffiedrinken met ouderen. Andere activiteiten gaan -tot nader orde- door, met zorgvuldige aandacht voor de RIVM richtlijnen wat betreft hygiëne.

Evenementen met meer dan 100 bezoekers aflasten
- Alle bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers worden per definitie afgelast.
- Houd er rekening mee dat op korte termijn mogelijk alle activiteiten worden afgelast.