Banner

 

 

Update 19 augustus

 

Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. Sinds de laatste persconferentie van 6 augustus is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen. Als we niet oppassen, zijn we binnen afzienbare tijd weer terug bij af. Daarom heeft het kabinet op 18 augustus jl. aanvullende maatregelen aangekondigd.

Zie hieronder een overzicht van de aanvullende maatregelen, opgesteld door het RIVM.

 

 

Update 23 juli

 

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom is het belangrijk dat we afstand houden; als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle.

 

Basisregels voor iedereen klik hier!

 

Update 24 juni

update 24 juni

 

Update 7 mei


Na de aangekondigde versoepeling van maatregelen met de persconferentie van 6 mei jl. worden ook de diensten en activiteiten van Welzijn Zuidplas waar mogelijk weer onder strikte voorwaarden voorzichtig opgepakt. In afstemming met de gemeente wordt gekeken welke kleinschalige activiteiten met ingang van 1 juni weer mogelijk zijn. Houd de lokale media en onze website in de gaten voor meer informatie over specifieke activiteiten. Jongerencentrum ’t Blok blijft helaas tot nader order gesloten voor uitgaansactiviteiten en besloten feesten.

Zie hieronder een overzicht van de landelijke maatregelen, opgesteld door het RIVM.

 

 

Update 22 april
Na de afgekondigde verlenging van maatregelen van dinsdagavond 21 april jl. hebben de besturen van Welzijn Zuidplas besloten om activiteiten van Welzijn Zuidplas te annuleren t/m 19 mei. De eerder genomen maatregelen worden ook verlengd t/m 19 mei. Wel komt er voorzichtig ruimte voor kinderen en jongeren.
Zie hieronder een overzicht van de landelijke maatregelen, opgesteld door het RIVM.

 

Update 31 maart: verlenging maatregelen 
Na de afgekondigde verlenging van maatregelen van dinsdagavond 31 maart heeft het bestuur besloten om alle activiteiten van Welzijn Zuidplas te annuleren t/m 28 april.
De eerder genomen maatregelen (zie hieronder) worden ook verlengd t/m 28 april.

 

Update 23 maart: evenementen en bijeenkomsten afgelast tot en met 1 juni 


Update 15 maart: strengere maatregelen 
Na de afgekondigde strengere maatregelen van zondagavond 15 maart heeft het bestuur besloten om alle activiteiten van Welzijn Zuidplas te annuleren t/m 6 april.
De eerder genomen maatregelen (zie hieronder) worden ook verlengd t/m 6 april.


Aangekondigde maatregelen 13 maart

Thuis werken
- Medewerkers werken zoveel als mogelijk vanuit huis.
- Vergaderingen: als er in deze periode een vergadering gepland staat, wordt deze geannuleerd. Waar mogelijk/noodzakelijk wordt er vergaderd via groepsapps/conference calls.

Contact met kwetsbaren en ouderen mijden
- Met ingang van direct worden er geen huisbezoeken afgelegd bij ouderen en chronisch zieken. Dit geldt voor zowel betaalde medewerkers als vrijwilligers. Andere huisbezoeken kunnen tot nader orde wel door gaan.
- Met ingang van direct worden activiteiten met deze doelgroep geannuleerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor De Huiskamer (Meidoorn), de Verhalengroep en Koffiedrinken met ouderen. Andere activiteiten gaan -tot nader orde- door, met zorgvuldige aandacht voor de RIVM richtlijnen wat betreft hygiëne.

Evenementen met meer dan 100 bezoekers aflasten
- Alle bijeenkomsten met meer dan 100 bezoekers worden per definitie afgelast.
- Houd er rekening mee dat op korte termijn mogelijk alle activiteiten worden afgelast.