Banner

Ieder kind verdient een feestje! Eén op de negen kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Hierdoor is niet voor ieder kind zijn verjaardag ook een feestje. Thuis is er geen familiefeest, op school kan een kind niet trakteren, of er is geen geld voor een verjaardagsfeestje met vriendjes. Vaak worden kinderen daardoor zelf ook niet meer uitgenodigd voor een partijtje.


Het CJG organiseert samen met lokale partners op basis van donaties een Cadeaukast. Het gezin ontvangt een feestkist met bijvoorbeeld een traktatie, ballonnen, slingers, een verjaardagstaart en natuurlijk een mooi cadeau dat ouders zelf kunnen komen uitkiezen! Het is ook mogelijk voor kinderen van 5 tot 12 jaar om met hulp van de Cadeaukast CJG een verjaardagsfeestje te vieren. Het kind ontvangt een cadeaubon die toegang geeft tot een gezellige activiteit voor de jarige samen met vijf vriendjes. De jarige kan ook gebruik maken van een verkleedkist met toebehoren.


Aanmelden
Om gebruik te kunnen maken van de Cadeaukast, kunnen mensen contact opnemen met één van de volgende partners: Jeugdgezondheidszorg 0-12 jaar, het Opvoedbureau, Sociaal team Zuidplas, of Vluchtelingenwerk Zuidplas. Aangemelde ouders ontvangen na verwijzing een cadeaubon. Met deze cadeaubon kunnen de ouders bij CJG Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel een afspraak maken voor een bezoek aan de Cadeaukast.


Sponsoring
Wil en kan jij een bijdrage leveren? Sponsor een verjaardagsfeestje voor de jarige en zijn vriendjes door een workshop, een sportieve of een creatieve activiteit aan te bieden. Dit kan in natura of door middel van een financiële bijdrage. Vraag naar de mogelijkheden! Welzijn Zuidplas, lokale partner van het CJG ondersteunt in het beheer van de Cadeaukast. Giften kunnen worden gestort op IBAN rekening: NL94RABO0345220102 t.a.v. Stichting Samen Zuidplas o.v.v. de Cadeaukast CJG. Welzijn Zuidplas is erkend als ANBI stichting, wat betekent dat iedereen belastingvrij geld kan doneren.


Ook kun je de feestkist ondersteunen. Het CJG zoekt bedrijven die de feestkist helpen vullen met traktaties, feestelijk materiaal of door speelgoed te doneren.


Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u contact opnemen met Desiree Schakel; dschakel@ggdhm.nl of bel met +31883084123. Alle ideeën zijn welkom!