Banner

Jongeren Inlooppunt
Ben je een jongere uit Zuidplas, dan kun je terecht bij het Jongeren Inlooppunt (JIP) in jongerencentrum ’t Blok te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het JIP is bedoeld voor iedereen van 12 t/m 27 jaar, met vragen over o.a. geld, werk, studie, seks, relaties, vrije tijd etc. Misschien moet je een werkstuk maken en zoek je daar info voor. Het JIP geeft je gratis informatie en advies. Er zijn folders, je kunt gebruik maken van de computers of je vraag stellen bij één van de jongerenwerkers. Loop gerust even binnen zonder afspraak!

 
Waar je vraag of probleem ook over gaat, bij het JIP kun je terecht. Geen enkele vraag is stom of gek! We zoeken samen met jou naar een antwoord, of naar iemand die jou verder kan helpen. Je bent tot niets verplicht en de informatie is gratis. Als je meer hulp nodig hebt, kun je een afspraak maken met Jouw Recht of voor ’n één-op-één gesprek.

 

Voorbeelden van vragen die je kunt stellen:
- Kan je aan XTC verslaafd raken?
- Moet je veilig vrijen als je aan de pil bent?
- Ik verveel me tijdens mijn vakanties, hebben jullie ideeën?
- Ik wil mijn horecadiploma gaan halen, waar kan ik dan terecht?
- Er wordt op mijn school veel gepest, wat kun je daar tegen doen?
- Mag ik met drie biertjes op nog op mijn scooter rijden?
- Wat is het minimumloon?
- Ik wil op kamers wonen, waar moet ik allemaal rekening mee houden?


Praktische informatie
Het jongeren inloop punt in 't Blok te Nieuwerkerk aan den IJssel kun je op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 14.00-18.00 uur binnenlopen voor informatie, folders, een gesprek en gebruik van computer/internet. Shawni en Kim zijn de contactpersonen.

Het is ook mogelijk om direct hieronder eventuele vragen te stellen. Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord en desgewenst kun je je vragen anoniem stellen.

Mijn vraag is:

Kim Terbrack 06-21185387