Banner

Maatjesproject Friend4Now
Ga je met ‘1-op-1’ in gesprek met een jongerenwerker, bij Friend4Now word je in contact gebracht met een maatje (vrijwilliger) die voor even of langere tijd met jou meeloopt. Friend4Now richt zich op lichte problematiek en geeft wellicht net dat steuntje in de rug dat jij nodig hebt. Als je bijvoorbeeld weinig sociale contacten hebt, even wat minder vrolijk in het leven staat, je vaak verveelt en niet weet hoe je dat moet doorbreken. Dan is Friend4Now misschien wel iets voor jou!

Zelf maatje worden? Heb jij affiniteit met jongeren en wil je iets betekenen voor een ander? Ben je 18 jaar of ouder, een sociaal type, zit je lekker in je vel en lijkt het je interessant om maatje te worden? Wordt dan maatje bij Friend4Now.
Een maatje is een vrijwilliger van 18 jaar of ouder, die graag één van deze jongeren die dreigt vast te lopen op weg wil helpen. Na aanmelding krijg je een intake gesprek. Dan volgt najaar 2018 een wekelijkse cursus van vier avonden, waar je na afloop een certificaat voor ontvangt.Tijdens de cursus wordt er ook gekeken of het ‘maatje-zijn’ inderdaad bij de aankomende maatjes past en als de cursus goed doorlopen is wordt er een VOG aangevraagd. Daarna kun je aan de slag als maatje. Je wordt gekoppeld aan een jongere tussen de 10 en de 20 jaar. Eens in de 2 weken spreek je af en ga je samen werken aan een vooraf opgesteld doel. Het mooie is dat dit een leerzame en vaak leuke ervaring is en op deze manier speel je een positieve rol in het leven van de jongere. 


Maatje nodig of maatje worden? Neem voor meer informatie contact op via onderstaande contactgegevens.


Contact

0180-310050
Gerben Louwerse  / Kim Terbrack  / Lydia Reicher
gerben@welzijnzuidplas.nl / kim@welzijnzuidplas.nl / lydiar@welzijnzuidplas.nl