Banner

Iedere vrijwilliger verzekerd
Het doen van vrijwilligerswerk brengt ook risico's met zich mee. Om er zeker van te zijn dat deze vrijwilligers voldoende verzekerd zijn, heeft de gemeente Zuidplas een Vrijwilligersverzekering afgesloten bij VNG van Centraal Beheer Achmea. De vrijwilligersverzekering biedt een vangnet voor de risico’s die gepaard gaan met vrijwilligerswerk. Ook maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers vallen onder deze verzekering.
 

Dekking 
Binnen het verzekeringspakket van de vrijwilligersverzekering is sprake van een zogenaamde secundaire dekking. Heeft een vrijwilliger schade? En is er een andere verzekering dan de vrijwilligersverzekering waarop de vrijwilliger deze schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor. Het maakt daarbij niet uit wanneer die verzekering gesloten is. 

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering 
Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is via de vrijwilligersverzekering meeverzekerd. Wel worden daar voorwaarden aan gesteld: 

 - dat het bestuur van de organisatie uit vrijwillige bestuursleden bestaat; 

 - dat het balanstotaal van de organisatie niet meer is dan € 500.000,-. 

 Meer informatie vind je in het verzekeringsoverzicht. 


Overige informatie: 

Brochure VNG Vrijwilligersverzekering (PDF) 

Polisvoorwaarden (PDF) 


Aangifte Schade
 
Een vrijwilliger checkt eerst of hij de schade kan melden op een eigen verzekering of op een verzekering van de organisatie. Kan dat? Dan meldt hij de schade bij die verzekeraar. Kan dat niet? Dan meldt de vrijwilliger de schade bij de gemeente met een digitaal schademeldingsformulier. Dit formulier kan hij via de site van zijn gemeente of hier 

Schadeformulier (PDF) 


Contact
 
Het VIP is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer: 06-14763409. Een mail sturen kan natuurlijk ook: vip@welzijnzuidplas.nl. 
Kom je liever een keer langs op kantoor? Maak dan een afspraak door te bellen naar Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414). 
Jolanda van der Maas 06-39882659

Romana van Wensveen 06-14763414