Banner

Vacaturebank en online marktplaats 
Organisaties kunnen op de digitale vacaturebank van Welzijn Zuidplas vacatures plaatsen voor vrijwilligersfuncties. Heeft je organisatie of vereniging een vacature of klus waarvoor vrijwilligers gezocht worden? Plaats je vacature dan op de vrijwilligersvacaturebank 
Het VIP heeft hierin een faciliterende rol. De werving, selectie en begeleiding van de vrijwilligers wordt door organisaties zelf gedaan.  
Daarnaast is er voor organisaties ook de mogelijkheid om via “inwoners voor elkaar” hulpvragen te plaatsen voor cliënten. Door ons automatisch matchingssysteem worden vrijwilligers en hulpvragers zo goed mogelijk gematcht. 

Tips voor het opstellen van een vacaturetekst 
Elke vrijwilligersorganisatie kan via de vrijwilligersvacaturebank een vacature of hulpvraag plaatsen. Klik hier voor tips bij het schrijven van een pakkende vacaturetekst. 

Andere manieren om vrijwilligers te werven 
Behalve het plaatsen van een vacature op de vrijwilligersvacaturebank, zijn er nog andere manieren om vrijwilligers te werven: 

  • Zet je eigen netwerk in; 
  • Plaats je oproep in je nieuwbrief; 
  • Hang je vacature op bij de lokale supermarkt;  
  • Maak gebruik van sociale media om je vacatures kenbaar te maken;
  • Schrijf een gratis bericht in de plaatselijke krant;
  • Plaats een klus op NLdoet  


Vrijwilligerswaardering
 
Het is belangrijk dat vrijwilligers zich gewaardeerd, erkend en gezien voelen. Persoonlijke aandacht voor, betrokkenheid bij de vrijwilliger en je waardering uitspreken is dus essentieel.  
Andere vormen van waardering zijn bijvoorbeeld een jaarlijks uitje of etentje met alle vrijwilligers en een (kleine) attentie bij verjaardagen en rond kerst. 

Vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt worden ook waarderingsactiviteiten georganiseerd. Vrijwilligers uit de gemeente Zuidplas kunnen hier gratis aan deelnemen.  Via de website facebookpagina en online nieuwsbrief worden organisaties en vrijwilligers hierover geïnformeerd. 

Training & Deskundigheidsbevordering 
Veel vrijwilligers vinden het leuk om kennis op te doen, zodat ze hun activiteiten en werkzaamheden nog beter kunnen uitvoeren. Het is daarom belangrijk om te investeren in training en deskundigheidsbevordering.  
Omdat niet elke vereniging of club voldoende financiële middelen heeft om trainingen te organiseren voor hun vrijwilligers, worden er vanuit het VIP regelmatig trainingen aangeboden. Deze trainingen zijn gratis voor vrijwilligers. Via onze website, facebookpagina en online nieuwsbrief worden organisaties en vrijwilligers geïnformeerd over het trainingsaanbod. 

Online trainingen 
Het VIP heeft ook diverse online trainingen op de website geplaatst. Het voordeel van online trainingen is dat vrijwilligers deze kunnen volgen op hun eigen tempo en wanneer het hen dat het beste uitkomt. De online trainingen staan onder het trainingsaanbod voor vrijwilligers 

Heb je een suggestie voor een training?  
Het VIP staat open voor tips en suggesties op het gebied van trainingen. Heb je als organisatie ideeën of behoefte aan een specifieke trainingNeem dan eens contact op met het VIP om te informeren naar de mogelijkheden.  

Stel als organisatie je (interne) training open voor vrijwilligers buiten je organisatie! 
Mogelijk worden er vanuit jouw (vrijwilligers)organisatie ook trainingen of cursussen aangeboden? Misschien zijn deze cursussen ook interessant voor vrijwilligers van andere organisaties. Neem contact op met het VIP om deze mogelijkheid te bespreken!  

Contact 
Het VIP is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer: 06-14763409. Een mail sturen kan natuurlijk ook: vip@welzijnzuidplas.nl. 
Kom je liever een keer langs op kantoor? Maak dan een afspraak door te bellen naar Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414). Jolanda van der Maas 06-39882659

Romana van Wensveen 06-14763414