Banner

Vacaturebank en online marktplaats
Organisaties kunnen op de digitale vacaturebank van Welzijn Zuidplas vacatures plaatsen voor vrijwilligersfuncties. Heeft uw organisatie of vereniging een vacature of klus waarvoor u vrijwilligers zoekt? Plaats uw vacature dan op de vacaturebank. Het VIP heeft hierin een faciliterende functie. De werving, selectie en begeleiding van de vrijwilligers wordt door organisaties zelf gedaan. Daarnaast is er voor organisaties ook de mogelijkheid om via  “inwoners voor elkaar” hulpvragen te plaatsen voor cliënten. Door ons automatisch matchingssysteem worden vrijwilligers en hulpvragers zo goed mogelijk gematcht.

Tips voor het opstellen van een vacaturetekst
Elke vrijwilligersorganisatie kan via de vrijwilligersvacaturebank een vacature of hulpvraag plaatsen. Klik hier voor tips bij het schrijven van een pakkende vacaturetekst.


Andere manieren om vrijwilligers te werven

Behalve het plaatsen van een vacature op de vrijwilligersvacaturebank, zijn er nog andere manieren om vrijwilligers te werven:

-          Zet je eigen netwerk in;

-          Maak gebruik van sociale media om je vacatures kenbaar te maken;

-          Schrijf een oproep in een plaatselijke krant;

-          Plaats een klus op NLdoet .

 

Vrijwilligerswaardering

Het is belangrijk dat vrijwilligers zich gewaardeerd, erkend en gezien voelen. Persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij de vrijwilliger en je waardering uitspreken zijn dus essentieel. Andere vormen van waardering zijn bijvoorbeeld een jaarlijks uitje of etentje met alle vrijwilligers en een (kleine) attentie bij verjaardagen en rond kerst.

Vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt worden ook activiteiten georganiseerd. Vrijwilligers uit de gemeente Zuidplas kunnen hier gratis aan deelnemen.  Via onze website, facebookpagina en online nieuwsbrief wordt u hierover geïnformeerd.

 

Training & Deskundigheidsbevordering

Veel vrijwilligers vinden het leuk om kennis op te doen, zodat ze hun activiteiten en werkzaamheden nog beter kunnen uitvoeren. Het is daarom belangrijk om te investeren in training en deskundigheidsbevordering. Omdat niet elke vereniging of club voldoende  financiële middelen heeft om trainingen te organiseren voor hun vrijwilligers, worden er vanuit het VIP regelmatig trainingen aangeboden. Deze trainingen zijn gratis voor vrijwilligers. Via onze website, facebookpagina en online nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over het trainingsaanbod.

Het VIP staat ook open voor tips en suggesties op het gebied van trainingen. Heeft u behoefte aan training over een bepaald onderwerp? Neem dan eens contact op met het VIP om te informeren naar de mogelijkheden.

 

Contact
Het VIP is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur. Een mail sturen kan natuurlijk ook: vip@welzijnzuidplas.nl.

Kom je liever een keer langs op kantoor? Maak dan een afspraak door te bellen naar Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414).

Jolanda van der Maas 06-39882659

Romana van Wensveen 06-14763414