Banner

Moluks Ouderenhuis

 

Rumah orang tua tua of wel Ouderenhuis, is een Dagopvangvoorziening bedoeld voor Molukkers van 55+ in Moordrecht, gemeente Zuidplas, die:

- Zich thuis alleen voelen.
- Niet zonder steun van hun partner, kinderen, kunnen gaan of staan waar  ze willen.
- Wat extra begeleiding nodig hebben in het vinden van een  zinvolle besteding.


Een dagprogramma begint om 10.00 uur ’s ochtends. De deelnemende ouderen komen in een woonruimte waar ze met thee, koffie en Molukse koekjes worden ontvangen. 
Op een ontspannende wijze praten de ouderen met elkaar over de afgelopen dagen en het weekend. ’s Middags wordt gezamenlijk de warme maaltijd gegeten. Daarna wordt er vervolg gegeven aan een activiteit. Om 15.00 uur stopt het programma en wordt nagepraat tot 15.30 uur. De uitvoering wordt gerund door een groep vaste, vrijwillige Molukse ouderenadviseurs, onder de vleugel van Welzijn Zuidplas.


Waar en wanneer?
Elke dinsdag en vrijdag vindt de dagopvangactiviteit plaats in de woonruimte aan de Prinses Margrietstraat 3 in de Molukse wijk.


Vervoer
De meeste deelnemers wonen in de Molukse wijk en omdat de dagopvang in de wijk ligt is vervoer niet noodzakelijk, indien nodig worden de deelnemers thuis opgehaald en naar huis gebracht.


Informatie
Voor meer informatie en aanmelding kunt u op dinsdag en vrijdag bellen met de dagopvang Rumah orang tua tua, telefoonnummer 0182 – 3734030182 – 373403 (tussen 11.00 - 14.00 uur), of mailen naar ROTT@welzijnzuidplas.nl. U kunt ook een kijkje nemen op http://rumahorangtuatua.blogspot.nl/