Banner

Verhalengroep

 

Luisteren en vertellen aan de hand van thema’s uit ieders leven

De Verhalengroep wordt georganiseerd en begeleid door vrijwilligers. Er zijn meerdere verhalengroepen in de diverse dorpen van gemeente Zuidplas.

 

Wat is een verhalengroep?
De deelnemers van een verhalengroep vertellen elkaar persoonlijke gebeurtenissen en/of herinneringen. Dit gebeurt rondom een bepaald thema. Naar elkaar luisteren en op elkaars verhalen reageren, staat centraal. De deelnemers bepalen zelf het thema voor een volgende verhalenbijeenkomst. U kunt denken aan beroepen, de plaats waar men is opgegroeid, een bijzondere schooldag, de betekenis van muziek in het leven, een bijzondere feestdag, talenten enzovoort. Om te kunnen deelnemen is het belangrijk dat u het leuk vindt om iets uit uw eigen leven aan anderen te vertellen. Maar ook dat u graag luistert naar het verhaal van een ander. De groep heeft een vaste samenstelling en bestaat uit maximaal 10 personen. Twee vrijwilligers begeleiden de groep en zorgen ervoor dat iedere deelnemer aan bod komt. De Verhalengroep komt om de week bij elkaar.


Wat kost deelname aan de verhalengroep?

Voor deelname aan de Verhalengroep wordt per keer een kleine bijdrage gevraagd. Bij de bijeenkomst krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden.

 

Ervaringen van deelnemers

- Soms kom je door het verhaal van een ander op een idee
- Vertellen is leuk, maar luisteren is zeker zo fijn
- Ik heb contacten met andere mensen, waardoor ik mij prettiger voel
- Er heerst altijd een prettige en ontspannen sfeer
- Ik voel me na afloop een stukje rijker
- Hier wordt oprecht naar je geluisterd
- Ik voelde me direct thuis
- Er is aandacht voor iedereen
- De bijeenkomsten zijn afwisselend
- Als ik weer naar huis ga, heb ik een goed gevoel

 

Informatiebijeenkomsten
Voordat een nieuwe Verhalengroep start, vindt altijd een informatie-bijeenkomst plaats. Iedereen die interesse heeft voor de verhalengroep, is vrijblijvend welkom op deze bijeenkomst. Daar kunt u op beperkte schaal ervaren hoe het is om aan een verhalengroep deel te nemen. Wie na de informatiebijeenkomst verder wil met de Verhalengroep,
kan zich aan het eind van de bijeenkomst inschrijven. Wilt u graag weten wanneer de volgende bijeenkomst is of heeft u andere vragen over de Verhalengroep? U kunt met u vragen terecht bij de Ouderenadviseur. 

 

Verhalengroep Moordrecht: is tot nader order gestopt vanwege de Corona

Locatie De Zespunt  in Moordrecht van 10.00- 12.00 uur. Bijdrage is € 2,00 voor koffie/thee/koekje.  Aanmelden via Ouderenadvies van Welzijn Zuidplas.

 

Verhalengroep Nieuwerkerk AD IJssel: 10 & 24 april, 8 & 22 mei, 5 & 19 juni, 3,17 & 31 juli, 14 & 28 augustus, 11 & (maandag!) 24 september, 9 & 23 oktober, 6& 20 november , 4 & 18 december.

Locatie: in de recreatie ruimte van Dianthus, Mezendaal 2/290 in Nieuwerkerk AD IJssel. Tijd is van 10.00-12.00 uur.  Aanmelden via Ouderenadvies van Welzijn Zuidplas.

 

Cherel Satijn 06-38268071