27.05.2020

Beldienst wordt blijvertje

Op vrijdag 13 maart, een dag nadat de coronamaatregelen werden afgekondigd, lanceerde het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) van Welzijn Zuidplas de site HeelZuidplasBelt.nl . Deze site werd in het leven geroepen om ouderen en kwetsbaren, die vanwege de maatregelen geen bezoek meer konden ontvangen, de mogelijkheid te bieden om een belmaatje aan te vragen.
Direct na de lancering meldden inwoners zich massaal aan om hun hulp aan te bieden in de vorm van een belletje, hulp bij boodschappen of medicijnen ophalen. In totaal schreven 80 mensen zich in als vrijwilliger. In de achterliggende periode hebben we inmiddels zo’n 25 hulpvragen kunnen matchen.
Door de versoepeling van de maatregelen merken we echter dat het aantal  corona-gerelateerde hulpvragen afneemt. Het VIP heeft daarom besloten om de website HeelZuidplasBelt.nl per 1 juni op te heffen. De beldienst verdwijnt daarmee echter niet, maar wordt ondergebracht bij het reguliere hulpaanbod van inwonersvoorelkaar.nl.
Via deze website blijft het dus mogelijk om een ‘belmaatje’ aan te vragen. Daarnaast kunnen inwoners die hulp nodig hebben, en niet kunnen terugvallen op een eigen netwerk, hier ook vragen om een bezoekmaatje of hulp bij boodschappen en kleine klusjes in en om het huis. Hulp kan worden aangevraagd door te bellen naar  06-14 76 34 09 of via de website  www.inwonersvoorelkaar.nl