25.03.2021

Bijzondere podcast serie tijdens Week van het Geld

Week van het Geld

Bijzondere podcastserie tijdens Week van het Geld

 

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart 2021 vindt de tiende editie van de landelijke Week van het Geld plaats. Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard'. In de gemeente Zuidplas wordt er aandacht aan besteed via een bijzondere Podcast-serie van Welzijn Zuidplas en Centrum van Jeugd en Gezin (CJG). De Stichting Boodschappenkast Zuidplas deelt tijdens deze themaweek een speciale editie van Dagobert Duck uit.

 

Eén van de podcasts is met Alaa, een 13-jarige scholiere uit Zuidplas. Dankzij financiële steun via het Kindpakket heeft zij haar zwemdiploma gehaald, heeft ze een laptop op school en zit ze nu op kickboksen. “Ik vind dit heel erg fijn, omdat ik me zo voel als de andere kinderen. Je voelt je toch anders, als je de enige bent zonder laptop.”

 

“Praten over geld blijft heel erg belangrijk”, vindt wethouder Werk en inkomen Jan Willem Schuurman. “De Week van het Geld is hier een mooie aanleiding voor, zeker omdat de landelijke week zich richt op scholen en kinderen. Daarom vind ik de podcast van Alaa zo bijzonder. Zij is 13 jaar en kan dankzij het Kindpakket gewoon meedoen op school. Ik vind het knap van haar hoe zij daarover praat.” Meer informatie over het Kindpakket staat op www.zuidplas.nl/kindpakket 

 

In de vierdelige podcastserie komen naast wethouder Schuurman en Alaa ook Yolande (coördinator St Leergeld) en Claudia (vrijwilliger bij Raad en Daad) aan het woord. De podcasts zijn te beluisteren via www.cjgzuidplas.nl  en Spotify (zoek op Week van het Geld in Zuidplas). De eerste podcast staat al online, de rest wordt dagelijks toegevoegd tijdens De Week van het Geld. De tweede podcast is naast een podcast ook via het Youtube kanaal van Welzijn Zuidplas te zien.

 

Iedereen die zelf meer grip wil krijgen op zijn of haar geld kan zich aanmelden voor de budgettraining van Welzijn Zuidplas, in samenwerking met bibliotheek De Groene Venen. Deze training is voor alle inwoners die beter willen leren rondkomen met hun inkomen. Het opstellen van een budgetplan, handige bespaartips en met elkaar in gesprek gaan zijn onderdelen van de training, die als de coronamaatregelen het toelaten eind april van start gaat. Aanmelden gaat via raadendaad@welzijnzuidplas.nl  of 0614417050.

 

De Week van het geld is een initiatief van het ministerie van Financiën. Vanwege corona wordt er dit jaar veel online gedaan. Vanuit de Studio Week van het geld worden de hele week online programma’s uitgezonden voor kinderen en jongeren, als ook voor ouders en professionals in het werkveld. De week gaat officieel van start met de officiële opening op maandagochtend 22 maart om 10.00u. In de programmering zijn o.a. een dagelijks Week van het geld journaal, de jaarlijkse kinderpersconferentie met de minister van Financiën, een talkshow over 18 jaar worden en een geldlessenproeverij voor het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs opgenomen. Deze programma’s zijn te zien via www.weekvanhetgeld.nl/studio