14.12.2020

Blije gezichten en heerlijke maaltijden!

Cultuurkeuken aan huis

Blije gezichten en heerlijke maaltijden!


Zaterdag 12 december vond de 5e editie plaats van ‘De Cultuurkeuken aan huis!’. Net als de eerste 4 keer, werden er 150 vers bereide maaltijden thuis bezorgd bij mensen met een kleine beurs. Vanwege de decembermaand werd er deze editie extra uitgepakt. Naast de traditionele keuze tussen 3 menu’s, werden de deelnemers ook nog eens verrast op een heerlijk toetje, een cupcake en een doos chocolaadjes. Er kon gekozen worden tussen een Mexicaans, Syrisch of Bosnisch menu, die elk door een kok met liefde vrijwillig werd bereid. De bezorging was ook dit keer in de goede handen van Rotaryclub Zuidplas.

 

Voor ‘coronatijd’ organiseerde Welzijn Zuidplas in jongerencentrum ’t Blok één keer per maand een gezellige avond ‘uit eten’ voor mensen met een kleine beurs. Door de maatregelen is dit sinds medio maart niet meer mogelijk. Hier lieten de vrijwilligers het niet bij zitten en zo ontstond het idee om de maaltijden aan huis te gaan bezorgen.

Via sleutelfiguren van o.a. De Boodschappenkast, het CJG, Stichting Zuidplas Helpt en Welzijn Zuidplas konden mensen zich aanmelden. En zo werd er zaterdag weer op 47 adressen door 150 mensen genoten van een heerlijke maaltijd.