22.09.2017

Cursus Budgetmaatje

Er is een grote vraag naar ondersteuning bij op orde houden en brengen van administraties van mensen die hier zelf geen kans toe zien.

Sinds een jaar is de dienst Raad en Daad onderdeel van Welzijn Zuidplas.

Hierin zijn ondergebracht het werk van de Sociaal Raadsvrouw, de budgetmaatjes en de formulierenbrigade.

Er is een erg grote vraag naar ondersteuning bij op orde houden en brengen van administraties van mensen die hier zelf geen kans toe zien, vanwege zorgen of ziekte. Daarnaast zijn er veel hulpvragen die gaan over het aanvragen van toeslagen, bezwaarschriften, uitkeringen en het in kaart brengen en in gang zetten van het regelen van schulden. Er zijn sinds de start 25 vrijwilligers gecertificeerd en actief bij Raad en Daad. Het aantal vrijwilligers moet dringend uitgebreid worden. Daarom start Welzijn Zuidplas voor de derde keer een

 

Cursus Budgetmaatje

Heeft u interesse om juist mensen met deze problemen te helpen zodat ze weer in staat zijn zelf hun financiële huishouding op orde te houden, en wilt u meer leren over gespreksvoering met hen, over instanties en regelgeving rond genoemde problematieken, meld u dan aan en volg de cursus.

Daarna kunt u ingezet worden als vrijwilliger bij Raad en Daad.

 

Wilt u helpen, maar met meer enkelvoudige vragen, zoals hulp bij het invullen van formulieren en administraties ordenen, meld u dan aan bij de Formulierenbrigade van Raad en Daad.

 

De cursus start op dinsdag 24 oktober, duurt 6 dinsdagavonden van 19h tot 22h en wordt gegeven in Woonzorgcentrum De Meander in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Vragen en/of aanmelden kan bij

raadendaad@welzijnzuidplas.nl of 06-14417050 (bij inspreken wordt u teruggebeld).