9.11.2020

De Cultuurkeuken maakt 150 mensen blij!

De Cultuurkeuken

De Cultuurkeuken maakt 150 mensen blij!

 

Zaterdag 7 november werden er 150 vers bereide maaltijden thuis bezorgd bij mensen met een kleine beurs. Mensen konden kiezen tussen stamppot met worst of Opor Ayam (kip in kokosmelk). Ook was er nog een lekker toetje. De maaltijden werden met liefde bereid door vrijwilligers van jongerencentrum ’t Blok en bezorgd door leden van Rotaryclub Zuidplas.

 

Voor ‘coronatijd’ organiseerde Welzijn Zuidplas in jongerencentrum ’t Blok één keer per maand een gezellige avond ‘uit eten’ voor mensen met een kleine beurs. Door de maatregelen is dit sinds medio maart niet meer mogelijk. Hier lieten de vrijwilligers het niet bij zitten en zo ontstond het idee om de maaltijden aan huis te gaan bezorgen. Zaterdag jl. was alweer de 5e editie. ‘Er wordt zo enthousiast gereageerd, binnen een paar dagen waren alle maaltijden gereserveerd’, vertelt Nico Langbroek, initiator van De Cultuurkeuken. Vrijwilliger Hans maakte boerenkool met worst, vrijwilliger Ika de Opor Ayam, vrijwilliger Merijn en Nico verrichtten allerlei hand- en spandiensten, waaronder de boodschappen. En zo stonden er zaterdag 150 maaltijden klaar om bezorgd te worden!

 

De adressen werden verzameld door de Sociaal Makelaar van Welzijn Zuidplas. Via sleutelfiguren van o.a. De Boodschappenkast, het CJG (Cadeaukast en Sport- en Cultuurfonds), Stichting Zuidplas Helpt en Raad en Welzijn Zuidplas (Raad en Daad, Ouderenadvies), konden mensen zich aanmelden. Rotaryclub Zuidplas is al sinds het begin betrokken en bezorgt de maaltijden persoonlijk thuis aan de deur. En zo werd er door velen genoten van een heerlijke maaltijd. Een volgende editie staat alweer in de planning, rond kerst pakt De Cultuurkeuken extra uit om ieder een hart onder de riem te steken.