28.02.2018

Dinsdagavond 13 maart, Auticafe: Een andere blik op ASS

Deze avond is het thema ‘Een andere blik op ASS’, met spreker Gijs Horvers.

Het Auticafé vindt plaats in jongerencentrum ’t Blok, elke tweede dinsdag van de maand, vanaf 19.30 uur. Woon je in de Zuidplas of omgeving, heb je een vorm van normaal tot hoger functionerend autisme, ADHD, of ben je heel erg onzeker, dan is deze avond iets voor jou! Ook als je te maken hebt met autisme, ben je deze avond natuurlijk van harte welkom. Het Auticafé staat voor uitgaan in een omgeving waar jij je thuis kunt voelen, anderen kunt ontmoeten en vrienden vinden. Maar ook informatie van sprekers over uiteenlopende onderwerpen die met autisme te maken hebben. Entree is gratis.


Dinsdagavond 13 maart is er in ’t Blok te Nieuwerkerk aan den IJssel vanaf 19.30 uur weer een Auticafe. Deze avond is het thema ‘Een andere blik op ASS’, met spreker Gijs Horvers.


“Autisme is voor mij menselijk gedrag onder een vergrootglas. Je kunt er niks aan doen, maar wel iets mee doen.” Ik ben Gijs Horvers (1978). Ik denk niet in beperkingen. Ik geloof in mensen en mogelijkheden. Als bevlogen ervaringsdeskundige én professional zet ik mij in voor mensen met autisme. Ik vertel op mijn eigen innemende en eigenzinnige wijze het verhaal over autisme. Het verhaal van mij, maar ook van de talloze mensen met autisme die ik mocht ontmoeten. Een verhaal over de zin en de onzin. Een verhaal met veel humor, want mensen met autisme hebben ook humor. En humor verbindt en ‘geneest’. Hierdoor weet ik mensen te bewegen anders te gaan denken, werken en communiceren.

 

Ben je geïnteresseerd in hoe de jubileum-editie (13 februari) van Auticafé is geweest? Kijk dan even hier: https://gouweijsselnieuws.nl/2018/02/28/auticafe-bestaat-3-jaar-autisme-zonder-maskers/