20.12.2018

Friend4Now

Maatjes gezocht voor Friend4Now

Training maatjesproject Friend4Now start najaar 2018!
Welzijn Zuidplas is vorig jaar gestart met het project Friend4Now. Friend4Now is een maatjesproject gericht op jongeren tussen de 10 en de 20 jaar die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Er zijn ondertussen 10 matches die lopen met de maatjes die vorig jaar zijn begonnen.


We zijn weer op zoek naar maatjes! Een maatje is een vrijwilliger van 18 jaar of ouder, die graag één van de jongeren die dreigt vast te lopen op weg wil helpen. Na aanmelding krijg je een intake gesprek. Dan volgt een vier-wekelijkse cursus die najaar 2018 van start gaat. Na afloop ontvang je een certificaat. De cursus wordt gegeven door een trainingsbureau dat hierin is gespecialiseerd. Tijdens de cursus wordt er ook gekeken of het ‘maatje-zijn’ inderdaad bij de aankomende maatjes past en als de cursus goed doorlopen is wordt er een VOG aangevraagd.


Daarna kun je aan de slag als maatje. Je wordt gekoppeld aan een jongere tussen de 10 en de 20 jaar. Eens in de 2 weken spreek je af en ga je samen werken aan een vooraf opgesteld doel. Het mooie is dat dit een leerzame en vaak leuke ervaring is en op deze manier speel je een positieve rol in het leven van de jongere. 


Heb jij affiniteit met jongeren en wil je iets betekenen voor een ander? Ben je 18 jaar of ouder, een sociaal type, zit je lekker in je vel en lijkt het je interessant om maatje te worden? Neem contact op met Friend4Now en doe mee met de training.


Contact

0180-310050
Gerben Louwerse / Kim Terbrack / Lydia Reicher
gerben@welzijnzuidplas.nl / kim@welzijnzuidplas.nl / lydiar@welzijnzuidplas.nl