1.10.2020

Hulp bij Invullen van formulieren nodig?

Raad & Daad

Heeft u hulp nodig bij invullen van formulieren?

 

Heeft u wel eens moeite met het invullen van een formulier? Er zijn zoveel formulieren, soms is de gebruikte taal moeilijk te begrijpen en te lezen. Ieder formulier is anders. U kunt gratis hulp krijgen van onze formulierenbrigade van de Postkamer Welzijn Zuidplas. Donderdag 8 oktober is het mogelijk om in Moerkapelle en Zevenhuizen langs te komen.

 

Formulieren

Onze vrijwilligers kunnen helpen met alles wat u moet invullen of waar u moet inloggen. Te denken valt aan aanvragen uitkeringen, kwijtscheldingen, bankoverschrijvingen. Maar ook met het inloggen bij een zorgverzekering of Eneco etc.

 

Toeslagen

Hebt u wisselende inkomsten, bijvoorbeeld omdat u werkloos bent geworden? Het is belangrijk om u toeslagen te checken of het inkomen nog goed is doorgegeven. De getrainde vrijwilligers kunnen u hierbij helpen.

 

Tegemoetkomingen

Door verminderende inkomsten of door een laag inkomen is het mogelijk dat u recht hebt op tegemoetkomingen vanuit de gemeente. Onze vrijwilligers weten wat de mogelijkheden zijn en zij kunnen u helpen!

 

Inloopspreekuren Postkamer

De Postkamer heeft diverse inloopspreekuren in de verschillende dorpen. Tijdens de coronatijd is het nodig om in Nieuwerkerk een afspraak te maken. Dit kunt u doen door te bellen naar 06-14417050 op maandag van 12 tot 14 uur en op donderdag van 9 tot 11 uur of mailen naar raadendaad@welzijnzuidplas.nl