4.09.2020

Postkamers Moerkapelle en Zevenhuizen weer open!

Raad en Daad

Postkamers Moerkapelle en Zevenhuizen weer open! 

 

Wij zijn verheugd om te melden dat vanaf 10 september er elke 2 weken weer spreekuren zijn in Moerkapelle en Zevenhuizen zijn.

Het kan zijn dat u niet goed kunt rondkomen met u financiën. Dit kunnen uiteenlopende redenen zijn. Werkloosheid, echtscheiding, ziekte, onvoorziene uitgaven etc. De gemeente Zuidplas heeft voor degene met een smalle beurs diverse tegemoetkomingen. Te denken valt aan tegemoetkomingen voor zwemmen, muziek en sport. Maar ook nu de scholen weer beginnen zijn er diverse mogelijkheden met betrekking tot het aanvragen van een fiets of laptop.

Het kan ook zijn dat u een vraag heeft over een brief van GR IJsselgemeenten, belastingdienst, zorgverzekering enz. Of u wilt zich inschrijven voor een woning, een sollicitatiebrief opstellen, een betaling regelen of een DigiD aanvragen en weet niet goed waar te beginnen. Hulp bij het aanvragen van een bijstand of andere uitkering? Zomaar een greep uit de diverse vragen die u kunt stellen aan de geschoolde vrijwilligers van de Postkamer van Welzijn Zuidplas.

In elk dorp van de gemeente Zuidplas heeft de Postkamer een inloop waar geschoolde vrijwilligers u te woord staan. Als de vlag van Welzijn Zuidplas buiten staat zijn wij aanwezig. De eerstvolgende data zijn 10 en 24 september en 8 en 22 oktober. Meer info: www.welzijnzuidplas.nl 

Overzicht:

Postkamer Nieuwerkerk aan den IJssel, Meidoorn 1a, elke maandag 13-15 uur (op afspraak)

Postkamer Moordrecht: CJG gebouw De Kraal, Prinses Beatrixstraat 15a, elke vrijdag van 10-12 uur

Postkamer Moerkapelle: Dorpshuis Op Moer, Raadhuisstraat 40, elke oneven weken op donderdag van 9:30 - 11:00 uur

Postkamer Zevenhuizen: Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86, elke oneven weken op donderdag van 13 - 14:30 uur