12.10.2018

ProgFrog zondag 21 oktober om 14.00 uur met Knight Area

ProgFrog oktober met Knight Area

Zondagmiddag 21 oktober om 14.00 uur Knight Area bij ProgFrog in 't Blok.

Knight Area is de vaandeldrager van het Nederlandse progressieve rocklandlandschap. De band heeft inmiddels zes ijzersterke albums op haar naam staan.

Heavy gitaren, een donderende ritmesectie, vloeiende synths en melodieuze zang, dat is waar het Nederlandse Knight Area voor staat. Opgericht in 2004 door componist/toetsenist Gerben Klazinga is Knight Area middels succesvolle albums en optredens wereldwijd uitgegroeid tot een vaste waarde in symfonisch en (neo-)progressief getinte rock. Het laatste album is getiteld 'Heaven and Beyond'.

Op voorgaande albums werkte de band samen met o.a. Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, The Gentle Storm) en Charlotte Wessels (Delain) en sinds het toetreden van gitarist Mark Bogerts en bassist Peter Vink (Q65, Finch, Ayreon) heeft de band een hechte line-up gevonden. En die liegt er niet om! Zowel op album als op het podium is de band niet bang hun virtuoze spel te etaleren, maar doet dat altijd in dienst van de song. De band bestaat uit Mark Smit (lead zang, keyboard), Gerben Klazinga (keyboards / backing vocals), Mark Bogert (gitaar), Pieter van Hoorn (drums, backing vocals) en Peter Vink (bas).

Kaarten kosten  €10,- bij de entree