10.04.2021

Ruim 1000 maaltijden!

De Cultuurkeuken

Ruim 1.000 maaltijden!

 

Eind 2019 is ‘De Cultuurkeuken’ gelanceerd door Welzijn Zuidplas; een buurtrestaurant in jongerencentrum ’t Blok waar mensen met een kleine beurs één keer per maand terecht kunnen voor een avond ontspannen en gezellig dineren. Met op het menu maaltijden uit verschillende wereldkeukens bereid door vrijwillige koks. Wegens de corona maatregelen is het idee ontstaan om maaltijden thuis te gaan bezorgen. Leden van Rotaryclub Zuidplas waren van harte bereid om zich in te zetten als bezorger. Waar in ’t Blok maar ruimte was voor max. 25 gasten per keer, is het bereik met ‘De Cultuurkeuken aan huis’ flink toegenomen, tot zo’n 150 maaltijden per editie.

 

Inmiddels zijn er in totaal ruim 1.000 maaltijden bereid! Deze mijlpaal was aanleiding voor een tevredenheidsonderzoek. Deelnemers, die via sleutelfiguren van o.a. de Boodschappenkast, St. Zuidplas Helpt, het CJG en Welzijn Zuidplas worden voorgedragen, waarderen de Cultuurkeuken met een 8,8! Een greep uit de reacties: ‘’Een mooi initiatief en gebaar naar mensen die in een slechte tijd zitten.’’, ‘’Het geeft een gevoel van luxe.’, ‘’Een avond geen zorgen over het eten.’’ en ‘’Het is echt iets om naar uit te kijken.’’ Dit geeft meer dan voldoende aanleiding voor alle betrokkenen om zolang de corona maatregelen duren door te gaan met dit prachtige initiatief!

 

 

De editie in december was extra feestelijk. Op de foto initiatiefnemer Nico Langbroek, zijn vrouw en ‘vaste kok’ Ika, vrijwilliger van ’t Blok Hans Nieuwpoort en Marije Dirksen, teammanager Welzijn Zuidplas.