22.02.2018

Voorlichtingsavond voor vrijwilligers over autisme

Tijdens de voorlichtingsavond wordt uitgelegd wat autisme is, welke vormen van autisme er zijn en welke kenmerken daarbij horen.

Het Vrijwilligers Informatie Punt organiseert op dinsdagavond 13 maart, in samenwerking met Kwintes, een voorlichtingsavond over het begeleiden van mensen met een stoornis in het autisme spectrum. De avond wordt gehouden in De Batavier, Batavierlaan 4, Nieuwerkerk aan den IJssel en beging om 19:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur) en eindigt uiterlijk om 22:00 uur.
Tijdens de voorlichtingsavond wordt uitgelegd wat autisme is, welke vormen van autisme er zijn en welke kenmerken daarbij horen. Daarnaast staan we stil bij wat je als vrijwilliger kunt doen of beter niet kunt doen om een prettige en veilige sfeer te creëren. Hierbij gaan we graag ook in op voorbeelden uit de praktijk waarmee jij als vrijwilliger te maken hebt. Samen kunnen we nadenken over hoe je zo goed mogelijk kunt aansluiten bij wat iemand nodig heeft die een stoornis heeft in het autisme spectrum.

 

Doelstelling
Doelstelling van deze training is dat je leert het gedrag te begrijpen van iemand die een stoornis heeft in het autisme spectrum en hoe jij daar zo goed mogelijk mee om kunt gaan.

 

Informatie en aanmelden
Aanmelden kan door te mailen naar vip@welzijnzuidplas.nl. Vermeld bij je aanmelding je naam, contactgegevens en de organisatie waar je als vrijwilliger actief bent. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt via 06-39882659 of 06-14763414.