29.06.2018

Vrijwilligers uit Moordrecht en Zevenhuizen in het zonnetje gezet

Op zaterdag 9 juni en 16 juni werden de vrijwilligers van Moordrecht en Zevenhuizen/Oud-Verlaat in het zonnetje gezet. Het Vrijwilligers Informatie Punt had voor de vrijwilligers in Moordrecht op zaterdag 9 juni een Tapas menu in Brasserie Florijn georganiseerd. Wethouder Arie Schuurman was namens de gemeente aanwezig om de vrijwilligers te bedanken. Ook nam hij van de gelegenheid gebruik om zelf met vrijwilligers in gesprek te gaan. Dit werd erg gewaardeerd: "Goed dat de gemeente betrokken is bij de vrijwilligers."
Terwijl er lekker werd gesmuld van de heerlijke tapasgerechtjes, was er ook voldoende tijd om andere vrijwilligers te spreken: " Hartstikke leuk om zoveel mensen te leren kennen. Goed voor je netwerk." gaf één van de vrijwilligers terug.

In Theater Swanla trad zaterdag 16 juni cabaretier Fuad Hassen op voor de vrijwilligers van Zevenhuizen en Oud Verlaat. Dorpswethouder van Zevenhuizen, Jan Verbeek, nam voorafgaand aan de voorstelling de tijd om met de vrijwilligers in gesprek te gaan én om hen namens de gemeente te bedanken voor hun inzet.
Met zijn voorstelling "Held" wist Fuad Hassen het publiek goed te vermaken. Bij aanvang van zijn show zat de sfeer zat er meteen goed in en er werd heel wat afgelachen op de tribune. "Leuke voorstelling." en: "Knap hoe Fuad snel reageert en inspeelt op reacties en opmerkingen vanuit het publiek." waren een paar reacties uit het gastenboek van het VIP.

De waarderingsmomenten op dorpsniveau voorzien in een behoefte: de bijeenkomsten zijn kleinschalig en dichtbij huis. In 2020 zijn de vrijwilligers in Moerkapelle aan de beurt om in hun eigen dorp in het zonnetje gezet te worden. Volgend jaar (2019) zal er weer een activiteit Zuidplas breed worden aangeboden.