15.10.2018

Budgetmaatjes gezocht

Cursus budgetmaatje, Raad en Daad

Cursus Budgetmaatje Raad en Daad

 

Voor de 4e keer sinds het 2 jarig bestaan van de dienst Raad en Daad wordt de cursus budgetmaatje aangeboden. Raad en Daad is onderdeel van Welzijn Zuidplas en omvat het werk van de Sociaal Raadsvrouw, budgetmaatjes en de formulierenbrigade (De Postkamer).

 

Door de grote vraag zijn wij blijvend op zoek naar vrijwilligers die zich als budgetmaatje of als vrijwilliger van de formulierenbrigade willen inzetten. Geeft het u energie om mensen, die hier zelf de kans niet toe zien vanwege zorgen of ziekte te helpen bij het op orde houden en brengen van administraties. Dan is deze cursus misschien wat voor u. Daarnaast zijn wij sinds januari gestart met de inloopspreekuren van De Postkamer. Hier komen veel hulpvragen binnen die gaan over het aanvragen van toeslagen, bezwaarschriften, uitkeringen en het in kaart brengen en in gang zetten van het regelen van schulden. Er zijn sinds de start 35 vrijwilligers gecertificeerd en actief bij Raad en Daad.

 

Cursus Budgetmaatje

Heeft u interesse om juist mensen met deze problemen te helpen zodat ze weer in staat zijn zelf hun financiële huishouding op orde te houden, en wilt u meer leren over gespreksvoering met hen, over instanties en regelgeving rond genoemde problematieken, meld u dan aan en volg de cursus.

Daarna kunt u ingezet worden als vrijwilliger bij Raad en Daad.

 Wilt u helpen, maar met meer enkelvoudige vragen, zoals hulp bij het invullen van formulieren en administraties ordenen, meld u dan aan bij de Formulierenbrigade van Raad en Daad.

 

De cursus is gratis, start op zaterdag 3 november, duurt 3 zaterdagen van 9 uur tot 17 uur, inclusief lunch. Vragen en/of aanmelden kan bij Anita of Britta, raadendaad@welzijnzuidplas.nl  of 06-14417050 (bij inspreken wordt u teruggebeld).