Workshop 'Een flexibele rug' bij Nancy van der Hoek 
Voor: Jongeren,Volwassenen,Senioren
Datum: 13 november Tijd: 09:30 - 11:30u
Locatie: Zevenhuizen
Deelnemers: 6 / 15

 

Datum: vrijdagochtend 13 nov 2020  

Door: Patrick de Groot  

Plaats: Zevenhuizen 

Locatie: Nijverheidscentrum 42 

Inloop vanaf: 9.15 uur 

Start: 9.30 uur 

Duur: ca. 2 uur 

Min. aantal: 7 

Max. aantal: 15 

Workshop 'Een flexibele rug' bij Nancy van der Hoek 

Een aanrader voor mensen die
in de afgelopen covid periode veel thuis gewerkt hebben en voor mantelzorgers die hun rug veel belasten.  

 

Als je rug stijf is op je 30e dan ben je oud. Als je rug compleet flexibel is op je 60e dan ben je jong. Het is nog nooit gebeurt dat iemand die goed voor zijn rug heeft zorggedragen later heef gezegd dat hij of zij daar spijt van heeft. Andersom blijkt wel dat we in het algemeen niet zo stil staan bij het wonder van de rug. Het is de meest voorkomende klacht in de fysiotherapie praktijk die mensen het leven zuur maken en waar mensen energie op verliezen. In deze workshop gaan we jullie meenemen in een reis langs hun wervelkolom. Want, wanneer jij je gezonde beste flexibele rug bent, ben jij ook nog beter daar voor andere. Door oefeningen en bewegen komen we tot een punt waarin jouw rug centraal staat en helder is wat jij nodig hebt om ‘jong te blijven’. 

 

Voor het slagen van de workshop is het belangrijk dat de deelnemers oprechte interesse hebben en bewust open staan om kennis over hun wervelkolom op te nemen. Zo kunnen we een sfeer creëren waarin de deelnemers eruit kunnen halen wat er voor hen in zit en ervoor kunnen zorgen dat ze met veel inzichten en opgetogen naar huis gaan. In de workshop zit ook een persoonlijk Rug Scan opgenomen dit houdt in dat de deelnemers naar huis gaan met een gedegen analyse en rapport van de houding, vorm, mobiliteit en stabiliteit van hun wervelkolom. 

 

Het advies is soepele kleding (geen spijkerbroeken en riemen). Hoewel we niet intensief gaan sporten gaan we wel bewegen, sportkleding of kleding waarin bewegingen niet beperkt worden is echt een pre. 

 

Er is ruimte aanwezig om eventueel om te kleden en spullen veilig op te bergen. Verder hoeven de deelnemers niets mee te nemen alles wat we nodig hebben voor de workshop is voorzien. Ook zorgen we voor koffie/thee/water bij ontvangst en tijdens de workshop verzorgen we een lichte versnapering voor in de ‘pauze’. 

Inschrijven