Welzijnsagenda Zuidplas

Deze Welzijnsagenda wordt mede mogelijk gemaakt door Omroep Zuidplas
Derde editie van het Waterfestival aan de Rotte


31/08/2019 - 10:00 tot 18:00
De Crooswijksebocht in Rotterdam

Zaterdag 31 augustus is de derde editie van het Waterfestival aan de Rotte.

De Crooswijksebocht in Rotterdam is die dag tussen 10 en 18 een heerlijke plek voor plezier en spektakel op en aan plezierrivier de Rotte. De dag zit boordevol gratis activiteiten. Ga met een team de strijd aan tijdens de Drakenbootrace op de Rotte of geniet van recreatief varen in een kano, kajak, sloep of roeiboot. Liever niet het water op? Dan vermaak je je op het Strand aan de Rotte. Met zicht op de Rotte ben je omgeven door palmbomen, parasols, strandstoelen en loungemuziek. Een tochtje met de speciale ‘CroosPont en kennismaken met een echte boswachter en imker behoort ook tot de mogelijkheden.

Plezier op en aan de Rotte, dat is wat je tijdens het Waterfestival aan de Rotte beleeft. Er zijn kano’s, kajaks en SUP’s om mee te varen, waterballen om mee over het water te lopen, plastic vissen, bellyboat vissen, zeildemo’s en een drakenbootrace. Voor de durfals is er een klimwand en een obstakelparcours. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd om actief te zijn en te bewegen op en aan het water. Alle activiteiten zijn gratis.

Drakenbootrace op de Rotte
Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht en muziek. Dat is de Drakenbootrace op de Rotte. Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden teams in echte drakenboten om de eerste plek. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel. Iedereen is van harte welkom om met een team deel te nemen aan de race. Vooraf aanmelden is verplicht via www.derotte.nl/drakenbootrace.

Strand aan de Rotte
Liever niet het water op en toch genieten? Strandbedden, parasols, palmbomen aan de oevers van de Rotte en een DJ die loungemuziek draait, maken samen het Strand aan de Rotte. Met uitzicht op het spektakel op het water is dit de plek om te ontspannen en te genieten met een drankje in de hand en het zonnetje op je gezicht.

Rottemeren in de stad
Voor het Waterfestival halen we de Rottemeren in de stad. Maak kennis met de groene achtertuin van Rotterdam, waar je naartoe kunt voor ontspanning én inspanning. Ontmoet de boswachter van Staatsbosbeheer en maak kennis met een echte bijenimker. Natuur- en Vogelwacht Rotta en WaterWijzer zijn ook van de partij. Zij laten je met plezier het groen in de stad ontdekken.

Mede mogelijk gemaakt door
Het Waterfestival aan de Rotte wordt mede mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie KralingenCrooswijk, Wijkraad Oude Noorden, Gemeente Rotterdam, Stichting Plezierrivier de Rotte, Ondernemersvereniging de Rotte(meren) en Ook dit is de Rotte. Daarnaast dragen diverse partijen bij door hun activiteiten aan te bieden.

Meer weten over het Waterfestival aan de Rotte? Kijk op www.derotte.nl/waterfestival.Live talkshow Het Fabriekscafé in de Chocoladefabriek


05/09/2019 - 19:30
Klein Amerika 20, 2806 CA, Gouda

Bestsellerauteur Rick Pastoor, neurobioloog Brankele Frank en stressdeskundige Suzan Kuijsten te gast in nieuwe live talkshow Het Fabriekscafé.

Op donderdagavond 5 september vanaf 19:30 vindt in de Chocoladefabriek de eerste editie van Het Fabriekscafé plaats met als thema 'Opgebrand? Zo krijg je het vuur er weer in!' Moderator Ronald Kerstma introduceert drie experts om te onderzoeken hoe stress werkt, hoe we in en ook weer uit een burn-out kunnen komen, en hoe we beter leren omgaan met stress. De experts zijn neurobioloog Brankele Frank, stressdeskundige Suzan Kuijsten en hoofd product bij Blendle en bestsellerauteur Rick Pastoor.

Brankele Frank combineerde een 70-urige werkweek met een druk sociaal leven, trainingen voor triatlons en veel reizen en belandde in een burn-out. Als ervaringsdeskundige én wetenschapper onderzocht ze de neurologische impact van stress. Wat doet stress met je hersens? Suzan Kuijsten vertelt hoe stress je dagelijks juist van energie kan voorzien. Maar ook waarom het zo lastig is om in te grijpen als je er last van hebt en hoe je er wél uit komt. En Rick Pastoor biedt met een slimme werkmethode de handvatten om efficiënter en effectiever je werk te doen én uit de buurt van een burn-out te blijven.

Het Fabriekscafé wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Verkaaik en Gouda FM. De kaartverkoop is gestart, kaarten kosten € 7,50 voor bibliotheekleden en € 15,- voor niet-leden en zijn verkrijgbaar via bibliotheekgouda.nl/opgebrand of aan de servicebalie in de Chocoladefabriek.

Volgende edities van het Fabriekscafé zijn gepland voor 7 november 2019, 5 maart 2020 & 4 juni 2020. Noteer het vast in je agenda!Bekijk of plaats activiteiten bij Omroep Zuidplas