Banner

Onze vacatures

Welzijn Zuidplas is een samenwerkingsverband van Stichting Samen Zuidplas en de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV), afdeling Zuidplas.

Welzijn Zuidplas is een voorliggende voorziening van Gemeente Zuidplas voor de uitvoering van jeugd- en jongerenwerk, mantelzorgondersteuning, vrijwilligersondersteuning, raad en daad (sociaal raadsliedenwerk, budgetmaatjes, formulierenbrigade) en ouderenadvisering.

 

Per direct zijn we op zoek naar een:

 

Coördinator Budgetmaatjes
- 16 uur per week, voor bepaalde tijd i.v.m. ziektevervangingWaar kom je te werken?
Gemeente Zuidplas bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Zevenhuizen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en het buurtschap Oud Verlaat en heeft ruim 41.000 inwoners. Welzijn Zuidplas streeft naar een lokale samenleving met een sterke sociale cohesie, waarin elke inwoner regie heeft over eigen leven, naar vermogen meedraait in de maatschappij en bereid is iets voor een ander te betekenen. Je maakt onderdeel uit van een team met 22 betaalde medewerkers en een groot aantal vrijwilligers.  De Coördinator Budgetmaatjes maakt onderdeel uit van het team Raad en Daad. Dit team bestaat uit 3 betaalde medewerkers (Preventiemedewerker Geldzaken, Sociaal Raadsvrouw en de Coördinator Budgetmaatjes) en ruim 30 vrijwilligers.

 

Wat ga je doen?

Inwoners kunnen bij Raad en Daad terecht voor hulp op sociaal juridisch gebied of voor ondersteuning bij het op orde brengen van financiën. Budgetmaatjes zijn goed getrainde vrijwilligers die inwoners ondersteunen door het gezamenlijk opstellen van een overzicht van inkomsten en uitgaven, als steun bij de toeleiding naar schuldhulpverlening en het op orde krijgen van de administratie. Je geeft leiding aan deze groep vrijwilligers, je bent hun klankbord en coach. Ook verzorg je de intake met hulpvragers en maak je een goede match met een budgetmaatje. Je bewaakt de zwaarte van de hulpvragen en signaleert knelpunten in de hulpverlening en onderneemt daarop actie. Je organiseert regelmatig intervisie- en bijscholingsbijeenkomsten. Daarnaast houd je wekelijks twee keer telefonisch spreekuur en zorg je dat de hulpvrager op de juiste plek terecht komt. Soms doe je zelf een korte interventie voor de vraag wordt overgedragen aan de juiste persoon. Je onderhoudt goed contact met andere professionals buiten de organisatie en werkt met hen samen, o.a. via 1 gezin-1 plan.


Wat vragen we van je?

  • HBO Social Work / SPH, pré sociaal juridische kennis
  • Je bent betrokken bij de doelgroep (mensen met zorgen op financieel gebied)
  • Je kan goed omgaan met verschillen in afkomst, geaardheid en levensovertuiging
  • Je bent eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig en raakt niet uit balans in een crisissituatie
  • Je bent een teamspeler en kan goed organiseren en grenzen stellen

 

Aanbod

Een tijdelijk dienstverband voor 16 uur per week (ziekte vervanging). Inschaling volgens de cao Sociaal Werk schaal 8 (maatschappelijk werker 1)

 

Interesse?

Heb je interesse, maar nog vragen?

Mail of bel met Marije Dirksen, Teammanager

marije@welzijnzuidplas.nl/ 06-48976117

 

Solliciteren? Stuur je sollicitatie met cv uiterlijk 10 juli naar: info@welzijnzuidplas.nl

Ter attentie van Marije Dirksen, teammanager.

 

De gesprekken vinden plaats op donderdag 16 juli 2020.