Vrijwilligers Informatie Punt

Vrijwilligers in Zuidplas
In de gemeente Zuidplas zijn veel vrijwilligers actief: in zorginstellingen, in sportclubs, in het onderwijs, in kerken etc. Zonder de inzet van al die vrijwilligers zou onze gemeenschap er heel anders uitzien. Vrijwilligerswerk kunnen we allemaal doen, zowel jong als oud.  Vrijwilligerswerk geeft voldoening en is leuk als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging; je leert nieuwe dingen en je komt in contact met leuke mensen en interessante organisaties. Als je geen betaalde baan hebt, vergroot je met vrijwilligerswerk je kans om weer werk te vinden. Vrijwilligerswerk is óók leuk als je jouw kennis en ervaring wilt inzetten voor anderen. Je kunt doen waar je goed in bent. De waardering die je ervoor krijgt, is onbetaalbaar. Er zijn in de gemeente Zuidplas mogelijkheden genoeg!  


Vrijwilligers Informatie Punt (VIP)
Een onderdeel van Welzijn Zuidplas is het Vrijwilligers Informatie Punt. Het VIP biedt advies en ondersteuning aan zowel vrijwilligers als organisaties in de gemeente Zuidplas. Ook als je nog geen vrijwilligerswerk doet en wilt weten wat er allemaal mogelijk is, kun je bij het VIP terecht.


Voor de volgende zaken kun je bij het VIP terecht:

- Informatie en advies over vrijwilligerswerk
- Bemiddeling tussen vrijwilligers en organisaties
- Vacaturebank
- Centraal cursus aanbod
- Vrijwilligerswaardering

 
Inwoners voor elkaar
Onderdeel van het VIP is een online omgeving op deze site: Inwoners voor elkaar. Mensen die willen helpen of een helpende hand nodig hebben, kunnen hier terecht. Inwoners kunnen zichzelf inschrijven en direct aangeven wat ze nodig hebben of leuk vinden om voor een ander te doen. Voor de folder met meer info voor hulpaanbieders klik hier en voor de folder met meer info voor hulpvragers klik hier.

Contact
Het VIP is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur. Een mail sturen kan natuurlijk ook: vip@welzijnzuidplas.nl.

Kom je liever een keer langs op kantoor? Maak dan een afspraak door te bellen naar Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414).

Jolanda van der Maas 06-39882659

Romana van Wensveen 06-14763414