Banner

Online aanbod 
 
Instructie verantwoord alcohol schenken 
Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 18 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. Met deze cursus kun je het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het certificaat direct in je mailbox!  
Instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) 

 
Cursus verkeersregelaar 
Bij een groot evenement zijn ook verkeersregelaars nodig. Het zijn vaak vrijwilligers die deze taak op zich nemen. Volgens de Regeling verkeersregelaars 2009 moeten eenmalige evenementenverkeersregelaars een standaard instructie volgen welke door de politie wordt gegeven. Vanaf nu is er de Instructie Evenementenverkeersregelaar. 
Instructie verkeersregelaar 

  

Laaggeletterdheid signaleren en bespreken 
Zit jouw cliënt tussen grote stapels ongeopende post? Klopt bij jou telkens de mevrouw aan die formulieren maar niet invult? En hoe komt het toch dat die meneer elke keer weer in schuldsituaties terecht komt? Grote kans dat een deel van jouw cliënten problemen ervaart met lezen en schrijven. Met deze nieuwe online minicursus leer je hoe je laaggeletterdheid kunt signaleren en bespreken.  
Minicursus laaggeletterdheid signaleren en bespreken 
 
 

Empowerment 
Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over. 

https://www.humanitas.nl/elearning/empowerment/story_html5.html 

  

Versterkend gesprek 
In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. 

https://www.humanitas.nl/elearning/de-kracht-van-een-goed-gesprek/story_html5.html 

  

Grenzen stellen 
Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken. 

https://www.humanitas.nl/elearning/grenzen-stellen/story_html5.html 

  

Netwerken versterken 
Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.  

https://www.humanitas.nl/elearning/netwerken-versterken/story_html5.html 

  

Omgaan met emoties 
Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training. 

https://www.humanitas.nl/elearning/omgaan-met-emoties/story_html5.html 

  

Vrijwilligs begeleiden  
Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. 

https://www.humanitas.nl/elearning/begeleiden-van-de-vrijwilliger/story_html5.html 

 
 
Contact 
Het VIP is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Een mail sturen kan natuurlijk ook: vip@welzijnzuidplas.nl. 
Kom je liever een keer langs op kantoor? Maak dan een afspraak door te bellen naar Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414). 

Jolanda van der Maas 06-39882659

Romana van Wensveen 06-14763414