Banner

Online aanbod  

  • E-learnings Social Media
  • E-learnings Computervaardigheden
  • E-learnings Persoonlijke Vaardigheden
  • Diverse e-learnings voor vrijwilligers

 

E-learing Social Media

Cursus Facebook

Facebook heeft vele gebruikers wereldwijd. In deze online-cursus komen diverse onderwerpen aan bod waaronder:  tijdlijn, porren, privéberichten versturen, een pagina maken, instellingen.

Klik hier om naar de online-cursus Facebook te gaan.

 

Cursus LinkedIn

LinkedIn is een sociale netwerksite dat met name zakelijk wordt gebruikt. In 8 lessen komt u meer te weten over LinkedIn.

Klik hier om naar de online-cursus LinkedIn te gaan.

 

Cursus Twitter

Twitter is een veel gebruikt social medium dat herkenbaar is van het blauwe vogeltje. In 18 lessen wordt u wegwijs gemaakt op Twittergebied.

Klik hier om naar de online-cursus Twitter te gaan.

 
 

E-learning computervaardigheden

Cursus Excel 2016

Onze zuiderburen hebben een zeer uitgebreide cursus van het Microsoft Office programma Excel 2016 ontwikkeld. De totale cursus bestaat uit 75 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de basis beginselen uitgelegd. De cursus wordt uitgebouwd naar een gevorderd niveau.

Klik hier om naar de online-cursus Excel 2016 te gaan.

 

Cursus Outlook 2016

Wilt u graag leren hoe u het Microsoft Office programma Outlook 2016 kunt gebruiken? De totale cursus bestaat uit 26 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de functies van het programma uitgelegd. Klik hier om naar de online-cursus Outlook 2016 te gaan.

 

Cursus Powerpoint 2016

Het Microsoft Office programma Powerpoint wordt vaak ingezet voor presentaties. In de cursus Powerpoint 2016 wordt in 49 lessen de mogelijkheden van het programma uitgelegd.

Klik hier om naar de online-cursus Powerpoint 2016 te gaan.

 

Cursus PREZI

PREZI is een online-programma dat ingezet wordt bij presentaties. In deze cursus leert u in 22 lessen hoe u PREZI kunt gebruiken.

Klik hier om naar de online-cursus PREZI te gaan.

 

Cursus Word 2016

Een veelgebruikt Microsoft Office programma is Word. In de cursus Word 2016 komen in 58 lessen een inleiding, basishandelingen en de functies van het programma aan bod.

Klik hier om naar de online-cursus Word 2016 te gaan.

http://www.gratiscursus.be/word_2016/index.html

 

 

E-learnings Persoonlijke Vaardigheden

Vrijwilligers vinden en binden

Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie.

Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden en start de cursus hier.

https://vrijwilligerswerkacademie.nl/

 

Empowerment 
Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over. 

Klik hier om naar de online training Empowerment te gaan.

https://www.humanitas.nl/elearning/empowerment/story_html5.html 

  

Versterkend gesprek 
In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. 

Klik hier om naar de online training Versterkend gesprek te gaan.

https://www.humanitas.nl/elearning/de-kracht-van-een-goed-gesprek/story_html5.html 

  

Grenzen stellen 
Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken klik hier om te starten. 

https://www.humanitas.nl/elearning/grenzen-stellen/story_html5.html 

  

Netwerken versterken 
Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. 

Klik hier om naar de training Netwerk versterken te gaan.

https://www.humanitas.nl/elearning/netwerken-versterken/story_html5.html 

  

Omgaan met emoties 
Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training. 

Klik hier om naar de training Omgaan met emoties te gaan.

https://www.humanitas.nl/elearning/omgaan-met-emoties/story_html5.html 

  

Vrijwilligs begeleiden  
Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. 

Klik hier om naar de training Vrijwilligers begeleiden te gaan.

https://www.humanitas.nl/elearning/begeleiden-van-de-vrijwilliger/story_html5.html 

 

 

Diverse E-learnings voor vrijwilligers

Instructie verantwoord alcohol schenken 
Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 18 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. Met deze cursus kun je het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het certificaat direct in je mailbox! Klik hier om de cursus te starten. 

https://vrijwilligerswerkacademie.nl/ 

 
Cursus verkeersregelaar 
Bij een groot evenement zijn ook verkeersregelaars nodig. Het zijn vaak vrijwilligers die deze taak op zich nemen. Volgens de Regeling verkeersregelaars 2009 moeten eenmalige evenementenverkeersregelaars een standaard instructie volgen welke door de politie wordt gegeven. Vanaf nu is er de Instructie Evenementenverkeersregelaar hier te vinden.

https://www.verkeersregelaarsexamen.nl/

 

Fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project, klik hier om te starten.

https://www.vsbfonds.nl/over-vsbfonds/aanvragen/online-cursus-fondsenwerving

 

Besturen van verenigingen

Bekijk via deze link verschillende filmpjes die duidelijk, begrijpelijk en inspirerend kunnen zijn voor diverse organisaties en verenigingen over het besturen.

https://www.youtube.com/user/KNVBback2basics

Signaleren en begeleiden van financiële problemen

Deze online cursus leert om burgers met armoede- en schulden problematiek te helpen. Ongeveer 70 procent van de mensen die aanklopt bij sociale wijkteams kampt met financiële problemen. Maar hoe kan je hen het beste helpen? Wat kan jij zelf doen en wanneer verwijs je iemand door? Kom in deze cursus in 1 uur te weten wat een werkbare aanpak is, klik hier om te starten.

https://movisieacademie.nl/course/index.php?categoryid=21

 
 
Contact 
Het VIP is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Een mail sturen kan natuurlijk ook: vip@welzijnzuidplas.nl. 
Kom je liever een keer langs op kantoor? Maak dan een afspraak door te bellen naar Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414). 

Jolanda van der Maas 06-39882659

Romana van Wensveen 06-14763414