Banner

Voorlichtingslessen
Welzijn Zuidplas biedt ieder schooljaar informatielessen aan over roken/tabak, drinken/alcohol en blowen/wiet&hasj in de 1e en/of 2e klas van het Voortgezet Onderwijs.Leerkrachten (meestal mentoren klassen 1 en 2) van het Het Thorbecke College en het Comenius College kunnen middels een rooster inschrijven op deze lessen.


Voorlichtingsmateriaal

Welzijn Zuidplas kan voor scholen, ouders en jongeren informatie pakketten verzorgen. Heb je een werkstuk over drugs, is er vanuit scholen extra informatie nodig voor bijv. ouderavonden of zijn er ouders die zich verder willen verdiepen in wat bijv. roken/blowen met je doet? Hier kan dit aangevraagd worden.

Scholenmarkt
Elk jaar vindt begin januari de Scholenmarkt plaats voor alle leerlingen van groep 8 en hun ouders/verzorgers. Het is een belangrijke keuze om te maken: naar welke school ga je na de basisschool? Op de Scholenmarkt is een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs aanwezig met een informatiestand.  Leerlingen en ouders kunnen in gesprek met de aanwezige leerkrachten om een indruk te krijgen van wat de aanwezige scholen te bieden hebben. Jaarlijks geniet deze Scholenmarkt een enorme belangstelling.

 

Kim Terbrack 06-21185387