Banner

Trainingen voor vrijwilligers

Vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt worden er regelmatig trainingen aangeboden. Het maakt niet uit voor welke organisatie je vrijwilligerswerk doet, elke vrijwilliger kan zich aanmelden en gratis deelnemen. De trainingen vinden verspreid plaats in alle dorpen van gemeente Zuidplas. Het is een uitgebreid aanbod, bedoeld om nieuwe vaardigheden te leren of je talenten nog verder te versterken. Ook worden er trainingen speciaal voor bestuursleden georganiseerd. 

 

Aanbod in Zuidplas

Omgaan met lastig gedrag, vrijdag 22 maart van 09:00 – 17:00 uur, inloop vanaf 08:30 uur te Nieuwerkerk aan den IJssel (VOL)
klik hier voor meer info

Vervolgbijeenkomst AVG, woensdag 27 maart, 19:30 – 21:30 uur (locatie bekend gemaakt na aanmelding).
klik hier voor meer info


Workshop over Licht Verstandelijke Beperking, donderdag 4 april van 19.30 tot 21.30 te Nieuwerkerk aan den IJssel
klik hier voor meer info


Nieuwsbrief schrijven
, donderdag 11 april van 19:30 – 21:30 uur, inloop vanaf 19:15 te Moordrecht
klik hier voor meer info

BHV Herhaling, zaterdag 18 mei van 09:00 – 16:30 uur, inloop vanaf 08:30 uurte Zevenhuizen (nog 3 plaatsen beschikbaar)
klik hier voor meer info

Training voor Coördinatoren, vrijdag 13, 20 en 27 september van 09:00 – 17:00 uur, inloop vanaf 08:30 uur te Zevenhuizen (nog 5 plaatsen beschikbaar)
klik hier voor meer info


Voor de voorwaarden van het trainingsaanbod klik hier.
Voor het aanmeldformulier van de cursussen klikt u hier!

Online aanbod


Instructie verantwoord alcohol schenken
Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. Met deze cursus kun je het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het certificaat direct in je mailbox! 
Instructie verantwoord alcohol schenken (IVA)


Cursus verkeersregelaar

Bij een groot evenement zijn ook verkeersregelaars nodig. Het zijn vaak vrijwilligers die deze taak op zich nemen. Volgens de Regeling verkeersregelaars 2009 moeten eenmalige evenementenverkeersregelaars een standaard instructie volgen welke door de politie wordt gegeven. Vanaf nu is er de Instructie Evenementenverkeersregelaar.
Instructie verkeersregelaar

 

Laaggeletterdheid signaleren en bespreken
Zit jouw cliënt tussen grote stapels ongeopende post? Klopt bij jou telkens de mevrouw aan die formulieren maar niet invult? En hoe komt het toch dat die meneer elke keer weer in schuldsituaties terecht komt? Grote kans dat een deel van jouw cliënten problemen ervaart met lezen en schrijven. Met deze nieuwe online minicursus leer je hoe je laaggeletterdheid kunt signaleren en bespreken.
Minicursus laaggeletterdheid signaleren en bespreken

Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.

https://www.humanitas.nl/elearning/empowerment/story_html5.html

 

Versterkend gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

https://www.humanitas.nl/elearning/de-kracht-van-een-goed-gesprek/story_html5.html

 

Grenzen stellen

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

https://www.humanitas.nl/elearning/grenzen-stellen/story_html5.html

 

Netwerken versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. 

https://www.humanitas.nl/elearning/netwerken-versterken/story_html5.html

 

Omgaan met emoties

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training.

https://www.humanitas.nl/elearning/omgaan-met-emoties/story_html5.html

 

Vrijwilligs begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.

https://www.humanitas.nl/elearning/begeleiden-van-de-vrijwilliger/story_html5.htmlContact
Het VIP is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 15.00 uur. Een mail sturen kan natuurlijk ook: vip@welzijnzuidplas.nl.

Kom je liever een keer langs op kantoor? Maak dan een afspraak door te bellen naar Jolanda van der Maas (06-39882659) of Romana van Wensveen (06-14763414).

Jolanda van der Maas 06-39882659

Romana van Wensveen 06-14763414